Director nou la AFDJ Galați. Penelista Stela Ivan i-a luat locul useristului Cătălin Ciupercă

Directorul general al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Cătălin Ciupercă (omul USR-ului), a fost demis pe repede înainte de premierul interimar Florin Cîțu, gestul fiind de natură să tensioneze și mai mult realațiile dintre PNL și USR.

Culmea este că destituirea nici măcar nu s-a făcut pe față, bărbătește, ci a avut loc în timp ce directorul Ciupercă era plecat în delegaţie la Bucureşti. Fără concurs l-au pus, fără concurs l-au dat jos, după sistemul păguboasei moriște politice.

La scurt timp, s-a întrunit Consiliul de Administraţie al AFDJ Galaţi pentru a o numi pe potul proaspăt vacantat pe Angela Stela Ivan, membru marcant PNL Galaţi. Evident, tot fără concurs, căci legea e doar așa, un amănunt neimportant pentru ciocoii politici. Angela Stela Ivan amușină postul de ceva vreme, având în vedre că s-a tot perindat prin consiliul de administraţie al AFDJ, în perioada 2007-2008, dar şi 2019-2021. A deţinut și funcţia de director şi preşedinte al CA la Zona Liberă Galaţi, deci are oareșcare tangență cu fenomenul.

„Directorul AFDJ Galaţi era plecat în delegaţie la Bucureşti la o consfătuire pe tema fondurilor europene. În momentul în care a ieșit pe uşă, l-au schimbat. Mizele acestei grabe sunt mari. Este o cursă contracronometru pentru a pune mâna şi pentru acoperirea unor dosare de achiziţie publică a unor remorchere multifuncţionale cu clasă de gheaţă care au fost plătite şi receptionate şi se pare că nu prea corespund cerinţelor din caietul de sarcini“, a declarat deputatul USR de Galaţi, Bogdan Rodeanu. 

Întrebat despre dosarele care ar constitui motivul schimbării în mare grabă a conducerii, acesta a declarat că va reveni public cu mai multe detalii. Punem pariu că o să „uite” dacă USR intră în cărți pentru Guvernul Ciucă, dar deja asta e o altă poveste, nu?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr