Dosarul exploziei de la hotelul Grandly a fost clasat. Zero vinovați

La aproape doi ani de la explozia puternică ce a avut loc la un hotel ridicat pe locul unei foste stații de carburant de la intersecția străzilor Frunzei și Prelungirea Brăilei, anchetatorii au dat un verdict care îi scoate din culpă și pe actualul proprietar al imobilului, și pe lichidatorul fostei societăți care deținuse benzinăria.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au decis să claseze dosarul de distrugere din culpă, apreciind că niciuna dintre persoanele vizate nu putea avea cunoștință de faptul că în subteran se aflau tancuri de combustibil ce nu fuseseră dezafectate corespunzător și că nu aveau cum să aprecieze pericolul reprezentat de o eventuală acumulare de gaze.

Deflagrația, care s-a soldat cu importante pagube materiale, inclusiv cu afectarea carosabilului străzii Frunzei și a traficului rutier, a avut loc pe data de 9 decembrie 2019, în timp ce o echipă de muncitori lucra la dezafectarea unor echipamente ce aparținuseră fostei benzinării.

Pentru că lucrau cu foc deschis, scânteile au produs o explozie, în momentul în care au interacționat cu gazele emanate de la tancurile din subteran, așa cum aveau să concluzioneze pompierii.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr