Județul Galați, în fruntea trendului național în privința înființării de firme în anul 2021

Oarecum surprinzător, județul Galați se remarcă printr-o creștere accelerată a numărului de agenți economici pe primele nouă luni din anul 2021. Județul este pe locul 1 pe regiune și depășește cu mult media națională.

Conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în primele trei trimestre ale acestui an Galațiul și-a crescut zestrea antreprenorială cu 2.338 de noi companii, față de 1.501 înmatriculări înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce corespunde unei creșteri de nu mai puțin de 55,76 la sută.

Pe categorii de agenți economici, din totalul de înmatriculări înregistrate la Galați până la sfârșitul trimestrului trei din acest an, 1.550 au fost societăți cu răspundere limitată (SRL), 326 au fost persoane fizice autorizate (PFA), 288 au fost întreprinderi individuale (II), 160 au fost întreprinderi familiale (IF) și 14 au fost cooperative agricole (CA).

Spre comparație, în primele trei trimestre din 2020, la Galați au fost înmatriculate 1.123 de societăți cu răspundere limitată (SRL), 267 de persoane fizice autorizate (PFA), 104 întreprinderi individuale (II), cinci întreprinderi familiale (IF) și două cooperative agricole (CA).

Momentan nu a fost identificat motivul aceste creșteri bruște a apetitului pentru mediul privat al gălățenilor, însă este interesant că multe dintre firme au apărut în mediul rural, de unde se poate trage concluzia că fenomenul are legătură cu faptul că mulți români au revenit în țară pe fondul pandemiei și se pregătesc pentru mici afaceri cu banii strânși în străinătate.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr