Cimitirul Coca Cola va fi extins. Prețul cerut de proprietarul terenului este însă de-a dreptul exorbitant

Extinderea cimitirului Gheorghe Lazăr din Galați (cunoscut publicului sub mult mai colorata denumire de Coca-Cola) a ajuns aproape de capacitatea limită, așa că municipalitatea ar vrea să-l extindă prin cumpărarea unor proprietăți private învecinate. Prima ofertă a și sosit și este de-a dreptul exorbitantă (am estima-o ca fiind cel puțin dublă față de prețul pieței), având în vedere valoarea reală a terenului: 80 de euro pe metru pătrat.

Ce-i drept prețul este negociabil și are în vedere vânzarea unui teren generos ca dimensiune, în suprafaţă de 20.776 de metri pătraţi, situat în Micro 16. Oferta de vânzare a fost înaintată de proprietarii terenului compus din 16.242 metri pătraţi teren arabil şi 4.534 metri pătraţi de pădure.

„La nivelul municipiului Galaţi sunt trei cimitire, operatorul serviciului de administrare fiind societatea Gospodărire Urbană SRL. Prin adrese repetate către Primăria Galaţi, Gospodărire Urbană a solicitat identificarea de terenuri adiacente cimitirelor aflate în exploatare sau amenajarea unui nou cimitir, motivat de o acută lipsă a locurilor de înhumare. Din analiza în teren, s-a găsit ca soluţie posibilă extinderea Cimitirului „Sf. Lazăr” din Micro 16, prin identificarea unui teren liber, aflat în imediata vecinătate a acestuia”, se arăta în raportul de specialitate al unei hotărâri votate la finele lunii mai.

Hotărârea respectivă prevede constituirea unei comisii de negociere în vederea achiziționării unor imobile necesare oraşului. Este vorba despre terenul pe care este construită sala de festivităţi a Liceului de Artă, dar şi despre un teren liber aflat în imediata vecinătate a Cimitirului „Sf. Lazăr”, în vederea extinderii acestuia.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr