Județul Galați, sub media națională în privința vaccinării. S-a ajuns la 35,13%

În bazele de date ale Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării anti-COVID, județul Galați figurează cu o populație de puțin peste jumătate de milion de locuitori. Dintre aceștia, aproape 440.000 de persoane au vârsta de peste 12 ani, ceea ce le face eligibile pentru vaccinarea împotriva infecției cu noul coronavirus.

Între 4 ianuarie și 2 noiembrie, 39,98 la sută din populația eligibilă a județului era vaccinată. Raportând numărul celor vaccinați la populația totală a Galațiului, reiese o rată a vaccinării de 35,13 la sută, potrivit datelor transmise de autorități.

Pe lângă municipiul București, județele Cluj și Constanța stau cel mai bine în privința acoperirii vaccinale anti-COVID. În Cluj, aproape 55 la sută din populația eligibilă este deja vaccinată, iar în Constanța rata urcă la aproape 51 la sută. În alte 13 județe, rata de vaccinare este cuprinsă între 40 la sută și 50 la sută, iar în 21 de județe, printre care și Galați, acest indicator este cuprins între 30 și 40 la sută. La coada clasamentului, cu doar un sfert din populația eligibilă vaccinată, se află Suceava, adică exact primul „județ roșu” al României, la debutul pandemiei.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr