Cine va fi noul prefect al județului Galați? Ce nume sunt vehiculate în PSD și PNL

Este deja clar că PSD și PNL vor forma următorul Guvern, fiind o chestiune de timp până când se va ajunge la investire și la etapa a doua: numirea prefecților, a subprefecților și a șefilor de deconcentrate. Dacă la deconcentrate este cumva simplu, căci armonia PNL-PSD (de tip USL) funcționează fără probleme de mai bine de un deceniu (plus că USR nu are cine știe ce portofolii), în privința prefectului și a subprefecților se anunță o atmosferă tensionată.

Deocamdată se știe că PNL îi are la Galați pe cei doi subprefecți (Andra Mihaela Costache și Paul Cristea) și că postul de prefect este vacant odată cu demiterea lui Gabriel Panaitescu. Surse din PNL ne-au dezvăluit că intențiile liberalilor ar fi să îl promoveze pe Paul Cristea ca prefect și să ofere social-democraților un post de subprefect. Poate chiar pe ambele, în ipostaza că Andra Mihaela Costache va ajunge secretar de stat.

Există însă și tabere din PNL care crede că pentru postul de prefect ar trebui nominalizat unul dintre seniorii partidului sau chiar Andra Costache, astfel încât să fie consemnată o premieră: prima femeie prefect la Galați din întreaga istorie a funcției, începând de la înființarea ei, drept Pârcălăbie de Covurlui.

De cealaltă parte, cei de la PSD vor și ei postul de prefect, iar primul dintre candidați ar fi Dorin Otrocol. Ar fi un fel de reparație morală pentru faptul că acesta a fost înlăturat din funcție cu doar câteva săptămâni înainte de pensionare, în locul lui fiind pus un personaj insipid, adus temporar de la Buzău și care a plecat din județ la fel de repede pe cât sosise. Evident, și la social-democrați sunt mai multe opinii legat de ocupantul funcției, printre nominalizați numărându-se Claudiu Brânzan, Marius Humelnicu și Sorin Enache.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr