Europarlamentarul gălățean Dan Nica cere renegocierea PNRR cu UE: „Nu poate rămâne așa!”

Liderul Delegaţiei Române PSD din Parlamentul European, Dan Nica, afirmă că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă negociat de PNL şi USR „nu poate rămâne în forma actuală”, dacă există dorinţa ca „această mare oportunitate pentru economia României să nu fie ratată”.

El susţine că articolul 21 din Regulamentul UE privind modificarea planului de redresare şi rezilienţă al unui stat membru, permite „o renegociere făcută în interesul cetăţenilor”.

Potrivit lui Dan Nica renegocierea anumitor capitole din PNRR este „absolut necesară”.

„Realitatea politică, dar şi cea economică cer ajustări ale acestui plan negociat prost de USR şi PNL. Trebuie să înţeleagă şi liberalii că ceea ce e sustenabil rămâne, ce nu e, noi nu putem gira. Nu putem păcăli poporul. Nu putem susţine angajamente ce se dovedesc a fi împotriva interesului cetăţenilor. România este deja în pierdere după ce PNL şi USR au dat undă verde dezafectării unor centre de producţie de energie electrică, fără a exista vreo alternativă de noi surse de energie care să asigure nevoile cetăţenilor în plină iarnă. Când scoţi din funcţiune mai mult decât pui, oare nu se numeşte prostie cu acte în regulă? Când ţări precum Spania adoptă măsuri concrete şi necesare pentru a-şi proteja poporul în faţa celei mai grele perioade economice, iar noi nici măcar nu luăm în calcul să facem acelaşi lucru şi cu fonduri din PNRR, oare nu arată ca şi cum am avea o altă agendă cu aceşti bani?”, afirmă Nica, potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de PSD.

Europarlamentarul susţine că social-democraţii nu vor susţine „un plan fără viziune în care sunt prevăzute inclusiv angajamente care au rolul de a bloca majorarea veniturilor românilor în plină criză economică”.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr