Un student de 22 de ani, cu o problemă de sănătate gravă, are nevoie de ajutor

Maricel Silviu Ionașcu – Marci, cum îi spun prietenii și rudele – are nevoie urgentă de ajutor. Tânărul de 22 de ani are o problemă de sănătate gravă, venită pe neașteptate mai ales că ducea o viață sănătoasă, făcea sport (ba chiar dorește să-și facă o meserie din asta având în vedere că studiază la Facultatea de Educație și Sport a Universității „Dunărea de Jos” din Galați). Însă totul a luat-o acum razna.

În urmă cu patru săptămâni, Marci a observat că se simte balonat și că suferă de diaree. A pus simptomele pe seama alimentației, dar lucrurile au mers din rău în mai rău, de la o zi la alta. După o săptămână, a mers la medic, iar rezultatul de la tomograf a arătat că suferă de o formă foarte rară și deosebit de agresivă de cancer abdominal. Este vorba despre pseudomyxoma peritonei.

Aflat încă sub șocul aflării diagnosticului, pentru Marci a urmat internarea la Spitalul Județean Galați, unde medicii i-au recomandat să meargă cât mai repede la București, la Institutul Fundeni. Până la aflarea unui diagnostic definitiv vor mai trece cel puțin două săptămâni. Ceea ce se știe însă cu certitudine, încă de pe acum, este că Marci va avea nevoie de tratament de specialitate într-o clinică din străinătate.

Pentru că vorbim despre o boală care avansează și se agravează rapid, rudele și prietenii au organizat pe Facebook o campanie de strângere de fonduri necesare pentru terapia lui Marci. Rudele au luat deja legătura cu o clinică din Marea Britanie, de unde li s-a transmis că doar investigațiile suplimentare necesare pentru stabilirea tratamentului se ridică la câteva zeci de mii de lire sterline. În ciuda costurilor ridicate, aceasta este singura lui șansă la viață!

Mai multe detalii despre evoluția acestei campanii umanitare puteți afla pe pagina de Facebook „Împreună pentru MARCI”. Puteți dona orice sumă de bani în contul în lei RO24RNCB0318033056850001, deschis la Banca Comercială Română pe numele Ionașcu Elena.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr