Ce spectacole publice au loc de Revelion la Galați. Contractul a fost atribuit unei firme cam dubioase

Fix 400.000 lei fără TVA va plăti Primăria municipiului Galaţi pentru colindători, Sania lui Moș Crăciun şi focurile de artificii de Revelion. Deși pare o întâmplare, nu e. Contractul a fost atribuit firmei Gaby Modelles Events SRL din Buzău, o firmă cu un istoric foarte interesant, după veți putea afla din articolul de față.

Ce va face firma din Buzău de banii ăștia? Începând de marţi, 21 decembrie şi până pe 31 decembrie, va fi asigurată sonorizare ambientală specifică sărbătorilor de iarnă, în perioada 21 – 31 decembrie 2021, în şapte zone ale orașului: Complex Flora – Micro 16; Parcare Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Galați; Parc Viva; Orășelul copiilor – Țiglina I; Parc șahiști – Țiglina I; Parc Penny Market – Micro 17; Parc Strada 1 Mai – vis-a-vis de Arcada.

Tot în această perioadă, cinci mijloace de transport public în comun vor fi decorate cu podoabe de Crăciun.
Zilnic, din 22 şi până pe 27 decembrie, grupuri de colindători vor oferi mici reprezentații, în diferite cartiere/zone din municipiul Galați, în intervalul orar 17,00 – 20,00.

Trei care alegorice reprezentând Sania lui Moș Crăciun se vor deplasa, în perioada 21 – 24 decembrie 2021, în intervalul orar 17,00 – 20,00, prin toate cartierele municipiului Galați. În fiecare „sanie” personajul principal va fi Moș Crăciun însoțit de ajutoarele sale: spiriduși, crăciunițe și artiști care vor interpreta colinde.


De Revelion, în trei zone din oraş, vor fi organizate focuri de artificii, pe muzica asigurată de DJ, în intervalul orar 00,00-00,15. Par distractiv, probabil că merită, dar de ce Gaby Modelles SRL? Pentru că a câștigat licitația și mai ales pentru că…

Ce-i cu firma Gaby Modelles SRL

Amintita firmă este din Buzău și a apărut în data de 17 mai 2017. Apoi, în 2017, 2018 și 2019 a dat lovitura și a încasat circa 500.000 de lei anual (de la Primăria Buzău pentru spectacolul de Revelion, de la Primăria Galați, pentru Ziua Marinei, dar și de la câteva comune, pentru manifestări de tip „Ziua comunei”).

O parte din suma încasată de la Primăria Buzău (respectiv, cea din anul 2018) este însă în litigiu, după ce Curtea de Conturi a descoperit că, în 2018, municipalitatea buzoiană a plătit serviciile de două ori, la două firme diferite, deși au avut loc doar odată. Litigiul este în curs, în Justiție. În 2020, Gaby Modelles n-a mai încasat niciun sfanț de nicăieri, dar iată că în 2021 dă iar lovitura, de data asta la Galați

Firma menționată are sediul într-un apartament de bloc, la etajul 2, din Buzău, are „uriașul” capital de 1.000 de lei, un singur asociat și un singur angajat. Proprietara firmei se numește Mirabela Alexandrina Grigore, iar soțul acesteia, Ionuț Grigore, este prieten la cataramă cu Gabriel Enciu. Cunoscut drept Gaby, ca să înțelegeți de ce firma lui Ionuș și Mirabelei se numește cum se numește. Cine este Gabriel Enciu? Fost președinte al TSD Buzău, fost consilier la biroul parlamentar al lui Marcel Ciolacu (liderul național al PSD), iar actualmente membru al echipei de „troli” a social-democraților și organizator incognito de evenimente publice plătite din bani publici. De unde? De la primăriile controlate de PSD, desigur.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr