A început „revoluția” locurilor de parcare din Galați. Sunt așteptate proteste

Primăria municipiului Galați informează că au fost alocate 1282 de locuri de parcare în parcările de domiciliu/reședință în cartierele Mazepa I, Mazepa II, Micro 21, Țiglina II și Micro 18, în conformitate cu regulamentul aprobat prin H.C.L. nr. 337/2021.

„Persoanele ale căror dosare  au fost declarate respinse și cele care nu au solicitat un loc de parcare conform procedurii de atribuire sunt rugate să elibereze locurile de parcare în favoarea deținătorilor de abonamente, începând cu 1 ianuarie 2022. În caz contrar, riscă sancțiuni potrivit art. 31 din Regulamentul aprobat prin H.C.L nr. 337/2021”, a precizat instituția.

Perioada de utilizare a parcărilor de domiciliu/reședință de către titularii de abonamente este de luni până vineri în intervalul 16.00 – 8.00 și 24h/24h sâmbăta, duminica și sărbătorile legale, potrivit regulamentului de atribuire. În acest interval, ocuparea locului de către alte persoane în afara titularilor de abonament se sancționează cu amendă și ridicarea autovehiculului, aspect ce poate fi semnalat la numărul de telefon 0756/039947.

Deși lucrurile par destul de clare, pe rețelele de socializare deja miroase a revoltă, numeroși proprietari de mașini declarându-se nemulțumiți de decizia municipalității de a închiria exclusiv parcările rezidențiale. Deja se vorbește de proteste publice, dat fiind că numărul de locuri de parcare este cu mult mai mic decât cel al locuințelor existente în oraș. Drept urmare, la un moment dat se va ajunge la situația că zeci de mii de proprietari de apartamente nu vor mai avea unde să-și parcheze mașinile deoarece toate parcările vor fi închiriate deja.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr