Se ascut cuțitele în PNL. Subprefectul Paul Cristea a demisionat din partid

E scandal mare în PNL Galați după ce socotelile de la împărțirea ciolanului n-au prea ieșit, având în vedere că PSD a cerut o halcă importantă din funcțiile publice.

Şedinţa Biroului Permanent Judeţean (BPJ) a PNL Galaţi desfăşurată miercuri, 5 ianuarie 2022 a adus în prim plan o situație neașteptată: subprefectul cu atribuţiuni de prefect, Paul Cristea, şi-a dat demisia din Partidul Naţional Liberal şi a anunţat că joi îşi va da demisia şi din funcţia de subprefect ca urmare a faptului că partidul a decis ca după numirea prefectului de către noul guvern (un om de la PSD, conform negocierilor) funcţia de subprefect disponibilă să fie rezervată pentru juna Andra Mihaela Costache („pupila” lui George Stângă, șeful organizației județene), urmând ca Paul Cristea să fie lăsat la vatră.

„Da, mi-am dat demisia din partid după 20 de ani de activitate în rândurile PNL“, ne-a confirmat Paul Cristea. Acesta a spus că a făcut acest pas ca urmare a deciziei partidului de a nu-l mai susţine în funcţia de suprefect. „Dacă nu am mai fost delegat pentru a continua activitatea la Prefectură înseamnă că BPJ nu a fost mulţumit de activitatea mea“, a confirmat Cristea.

Totuși, în privinţa demisiei din funcţia de subprefect, Paul Cristea a spus că a revenit asupra acesteia, dat fiind că în situaţia de criză pandemică (și nu numai) în care se află ţara, are datoria de a fi în slujba cetăţeanului.

În PSD se vehiculează nou prefect va fi Sorin Gavril, un tecucean cu totul și cu totul anonim în afara orașului lui, dar prin intermediul căruia PSD speră să-și crească scorul electoral la Tecuci.

Una dintre funcţile de subprefect va reveni unui reprezentant al minorităţilor naţionale (cel mai posibil veșnicei „combinatoare” Viorica Gotu, de la Partida Romilor, dacă nu cumva unei marionete de-a acesteia), iar celălalt fotoliu de subprefect va fi ocupat tot de juna liberală Andra Mihaela Costache. Rămâneți aproape!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr