Veneticii de la Prefectură. În premieră absolută, toată conducerea instituției are domiciliul stabil în altă parte decât în Galați

Considerat cândva „miezul” politicii județene, municipiul Galați a ajuns de râsul curcilor. După ce ne-am pomenit cu prefect parașutat temporar de la Buzău, apoi cu subprefecți aduși de la țară (după ce au eșuat în cursa pentru primăria comunei), acum șefii politicii au făcut-o complet de oaie. La ultima nominalizare pentru posturile de la vârful Prefecturii, niciun gălățean get-beget nu a prins vreun fotoliu, fiind pentru prima oară în ultimii 32 de ani când instituția este condusă doar de venetici.

Noul prefect este inginerul agronom Claudiu Sorin Gavril. El este din Tecuci (unde și este domiciliat), s-a ocupat până acum de o afacere de familie și în prezent este susținut de PSD. De fapt, el a fost înhățat de partidul celor trei trandafiri după ce la trecutele alegeri pentru primăria Tecuci  (unde a candidat ca independent, dar susținut de formațiunea Uniunea Independentă pentru Tecuci – UIPT) a cam tulburat apele. Mai mult decât atât, deși inițial părea să rezoneze cu PNL el a dispus ca aleșii locali ai UIPT să se ia în brațe cu PSD, deci l-a lăsat cu ochii în soare și fără majoritate  în CL pe primarul Lucian Costin.

A mai candidat la primăria Tecuci și în 2016, însă atunci n-a scos nimic, așa că s-a întors la „fermulița” de 1.000 de hectare primită de la tăticul și de la tata socru.

Tăticul este membru marcant al PSD, dar și proprietarul Avicola „Condor” Matca, o fostă asociație economică intercooperatistă făcută înainte de 1989 din bani ceapiștilor săraci din zona Matca-Corod-Valea-Mărului-Cudalbi, dar „privatizată” printr-un soi de MEBO, cu largul sprijin politic al (pe atunci) PDSR, mai exact al lui Ilie Plătică-Vidovici.

Tata socru al noului prefect de Galați este nimeni altul decât Petru Papuc, consilier local PNL, fermier important, „combinator” local pe zona imobiliară și fost consilier de taină al fostului primarul Țuchel. Dacă vă spune ceva Clubul Matrix din Tecuci (pe unde petrece departe de ochii muritorilor de rând „lumea bună” a Tecuciului), să știți că acesta aparține familiei Papuc.

Subprefecta Viorica Macri nu are nici ea buletin de Galați, ci de Brăila. Reprezintă Uniunea Elenă și nu-i vreo surpriză în politică. Prin 2010 a fost subprefect de Brăila (printr-o „cumetrie” cu PDL; premier era Emil Boc), după ce ajunsese director la AJPS Brăila tot cu proptea de la oamenii lui Băsescu.

În ceea ce o privește pe Andra Costache (cealaltă subprefectă) aceasta este bujoreancă, este ținută în brațe de PNL și are adresa din buletin în localitatea natală (Tg. Bujor), unde a și candidat pentru primărie la ultimele alegeri (fiind eliberată din funcție pentru campania electorală, apoi repusă pe funcție, că doar e mare specialistă în administrație, la cei 28 de ani ei, e de neînlocuit).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr