Mișcare interesantă pe piața siderurgiei. Liberty Steel Galați vrea să preia combinatul de oțeluri speciale Târgoviște

Vin vești interesante din zona siderurgiei. După ce a relansat producția de oțel de la Galați, grupul Liberty Steel vrea să preia și combinatul de oțeluri speciale de la Târgoviște, pe care să-l integreze pe partea de producție cu combinatul gălățean al concernului britanico-indian. Desigur, preluarea nu-i chiar o formalitate, dat fiind că deși actualul proprietar ( Ministerul FInanțelor și Mazur Investments Ltd din Cipru – prin lichidator) vrea să vândă, de combinatul târgoviștean este interesat și grupul italian Beltrame.

Oferta Beltrame, firmă care deține și Donalam Călărași, a fost de 38,3 milioane de euro, aceasta fiind selectată de lichidatorul judiciar Maestro SPRL, filiala București. Pe de altă parte, Liberty Steel, companie ce deține combinatul de la Galați, a oferit mai mult – 39,9 milioane de euro. Un argument invocat de lichidator ar fi fost situația Liberty Steel, după ce principalul finanțator, Greensill Capital, a intrat în colaps, în 2020. Pe de altă parte, Liberty Steel a reușit să-și refinanțeze afacerile, iar 2021 a fost chiar un an record al afacerilor.

Deoarece Liberty Steel a considerat că respingerea ofertei pentru COS Târgoviște a fost incorectă, decizia lichidatorului judiciar fiind contestată la Tribunalul Dâmbovița, iar judecata fiind în curs.

O delegație a sindicatelor din cadrul Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște a fost prezentă marți, 18 ianuarie, la Galați, la invitația sindicatului Siderurgistul AMG, de pe platforma Combinatului Siderurgic Liberty. Între cele două sindicate există o veche colaborare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr