Prefectul meteoric Gavril, zis și „Cinci zile”, făcut praf de tecucenii lui: „Un Gică contra oportunist!”

Na- fost să fie! Abia uns prefect al județului Galați, fermierul tecucean Claudiu Sorin Gavril a trebui să părăsească postul. A rezistat doar cinci zile, fiind cel mai scurt mandat de prefect din istoria județului Galați.

Gavril s-a căpătat, astfel, cu o nouă poreclă – „Cinci zile” – iar în urbea lui natală, Tecuci, criticile au curs, presa locală numindu-l „Gică contra” și „oportunist politic”. Ce-i drept, el a trecut în tabăra celor trei trandafiri social-democrați după ce la trecutele alegeri pentru primăria Tecuci (unde a candidat ca independent, dar susținut de formațiunea Uniunea Independentă pentru Tecuci – UIPT) a cam tulburat apele, având un discurs destul de acid. Ulterior, în CL, a avut un discurs ostil tuturor proiectelor. A făcut și ceva „joc de glezne” căci, deși inițial părea să rezoneze cu PNL, a dispus ca aleșii locali ai UIPT să se ia în brațe cu PSD, deci l-a lăsat cu ochii în soare și fără majoritate în CL pe primarul Lucian Costin.

A mai candidat la primăria Tecuci și în 2016, însă atunci n-a scos nimic, așa că s-a întors la „fermulița” de 1.000 de hectare primită de la tăticul și de la tata socru. Tăticul este membru marcant al PSD, dar și proprietarul Avicola „Condor” Matca, o fostă asociație economică intercooperatistă făcută înainte de 1989 din bani ceapiștilor săraci din zona Matca-Corod-Valea-Mărului-Cudalbi, dar „privatizată” printr-un soi de MEBO, cu largul sprijin politic al (pe atunci) PDSR, mai exact al lui Ilie Plătică-Vidovici.

Tata socru al extrem de meteoricului prefect de Galați este nimeni altul decât Petru Papuc, consilier local PNL, fermier important, „combinator” local pe zona imobiliară și fost consilier de taină al fostului primarul Țuchel. O familie ca un mare USL, deci, dar cu un iz de independență de fațadă, cât să nu se prindă fraierii ce meci se joacă de fapt.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr