O tâmpenie istorică a conducerii Primăriei Galați, pe cale să fie îndreptată. Însă, se știe, prostia costă

În caz că nu v-a pasionat subiectul, aflați acum că Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați se chinuie de aproape două decenii să facă față unei retrocedări dubioase a unui teren care se suprapune cu o parte din curte, dar și cu o bucată din sala de spectacole.

De fapt, avem de-a face cu o tâmpenie istorică, începută în vremea primarului Eugen Durbacă, perpetuată în mandatul lui Dumitru Nicolae și complet edificată în timpul lui Nicușor Ciumacenco (să nu ziceți că vicele Nicușor n-a fost primar, că a fost, dat fiind că, în ultimii doi ani de mandat, Nicolae a stat mai mult prin spitale). Mai exact, terenul respectiv putea fi lejer retrocedat în altă parte (proprietarul a acceptat mai multe variante, una fiind actuala Piațetă a Florilor de Tei, pe atunci un maidan) însă municipalitatea a ținut-o pe a ei (oferind doar o despăgubire mult mai mică decât cea pretinsă în urma evaluării independente), până s-a ajuns la inevitabil: executarea silită a terenului, plus plata de despăgubiri pentru lipsirea de folosință (pentru partea de sub sala de spectacole.

Astfel, primăria a fost bună de plată aproape o jumătate de milion de euro (mai mult decât cerea proprietarul pe tot terenul, pentru cedare definitivă!), banii noștri, că doar nu au plătit cei care au generat tâmpenia. Iar situația ar fi continuat mult și bine dacă actuala administrație nu ar fi dezlegat calul de la gard și nu ar fi decis să cumpere terenul cu pricina (soluția alternativă ar fi fost să demoleze sala de spectacole a liceului, o investiție publică de 2 milioane de euro).

În proiectul bugetului Galaţiului pentru 2022, aflat încă în dezbatere publică, figurează și achiziția imobilul de pe strada Domnească nr. 97-99, adică exact terenul pe care se află Sala de festivităţi a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”. Suma prevăzută este de 1.837.000 de lei, iar decizia cumpărării ar putea fi luată la următoarea şedinţă a Consiliului Local, fiind pregătit un proiect de hotărâre în acest scop.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr