„Terapie 2.0 pentru recuperare” îi sprijină pe copiii cu dizabilități și pe părinții acestora

30 de copii din județul Galați au beneficiat săptămânal de terapii de recuperare prin utilizarea softului Mira Rehab, un instrument folosit pentru îmbunătățirea recuperării fizice și dezvoltării cognitive pentru copiii cu dizabilități. Folosirea acestei tehnologii face parte din proiectul „Terapie 2.0 pentru recuperare”, derulat de Fundația Inimă de Copil și finanțat de Fundaţia Orange cu suma de 35.000 lei, prin intermediul programului „Susţine un ONG!”, program anual ce sprijină participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale

Softul Mira Rehab a fost utilizat în cadrul ședințelor de kinetoterapie pentru dezvoltarea capacității de imitație, a atenției și a capacității de concentrare sau ca recompensă la finalul sesiunilor de terapie. Psiholog Daniela Puia, Centrul de Recuperare Fundația Inimă de Copil: „Copiii au înregistrat progrese foarte importante. Softul a fost folosit frecvent și, pe măsură ce s-au familiarizat cu el, beneficiarii au fost foarte încântați să descopere că se descurcă din ce în ce mai bine”. În plus, au fost achiziționate materiale de terapie care să ajute și mai mult în ședințe: benzi kinesiologice, echipamente de kinetoterapie, cât și costum pentru Cușca Rocher existentă în sala de kinetoterapie (de mare ajutor pentru copiii cu paralizii cerebrale care prezintă disfuncții ale mersului). 

Pe lângă folosirea softului Mira Rehab, parteneriatul dintre Fundația Inimă de Copil și Fundația Orange a mai cuprins realizarea unei serii de 12 filme scurte destinate părinților (Pastila de Terapie), în care au fost abordate teme de interes, cum ar fi semne timpurii ale autismului, motricitatea și exemple pentru acasă, etapele de dezvoltare a copilului, provocările comportamentale. Acestea au fost postate pe canalul de youtube al Fundației Inimă de Copil (https://www.youtube.com/playlist?list=PLfLd2OLAI9eBPF1jSX7fgpzx8Hi8Bnt0r) și distribuite pe rețelele de socializare pentru ca toți cei interesați să aibă oricând acces la ele.

De asemenea, tot în cadrul proiectului „Terapie 2.0 pentru recuperare”, au avut avut loc trei întâlniri cu părinții copiilor cu dizabilități, în cadrul cărora terapeuții au împărtășit din experiența profesională, ceea ce a contribuit la crearea unui spațiu prietenos, în care părinții să se simtă confortabil și să impărtășească, la rândul lor, din propria experiență.

Anna Burtea, director executiv Fundația Inimă de Copil: „Din punct de vedere tehnic, proiectul derulat în parteneriat cu Fundația Orange a ajuns la final, însă practic acesta este doar începutul. Folosirea tehnologiei a dat rezultate foarte bune, astfel că vom continua să folosim softul Mira Rehab în ședintele de recuperare ale celor mici. În plus, vom continua și Pastila de Terapie pentru că este un instrument care poate avea beneficii extrordinare pe termen lung. Astfel, proiectul început va avea continuitate și va fi integrat în cadrul programelor noastre curente”

Oana Bătușariu, Head of Supply Chain, Orange Romania, și coordonator al proiectului: Sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a fi facilitat implementarea proiectului “Terapie 2.0 pentru recuperare” al Fundației Inimă de Copil, cu sprijinul și finanțarea Fundației Orange, prin programul Susține un ONG! Acest proiect încurajează, prin solutii digitale, incluziunea socială și accesul la educație pentru copiii cu dizabilități din Galați și județele învecinate. Contribuind la îmbunătățirea calității vieții acestor copii, susținem și comunitatea din care ei fac parte.”

Mădălina Dediu

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr