Spital nou, de 200 de milioane de euro, în curtea Județeanului. De unde urmează să vină banii

Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui corp nou de clădire la Spitalul Clinic Județean de Urgență, precum și dotarea acestuia cu toată aparatura medicală necesară. Valoarea estimată de specialiști pentru această investiție este de 983.000.425 de lei (aproximativ 200 de milioane de euro).

“Am făcut încă un pas pentru a construi la Galați un spital nou și modern. Am aprobat astăzi o parte din documentația tehnică a acestei uriașe investiții, de aproape un miliard de lei, care se află deja în evaluare la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, astfel încât să putem accesa fonduri prin Programul Național de Reziliență și Redresare.

Galațiul are mare nevoie de o astfel de investiție și-mi doresc enorm ca acest spital să fie construit, deoarece va rezolva problemele stringente ale unității sanitare, precum și cea a spațiilor adecvate pentru Terapie Intensivă și Blocul Operator.

După ce specialiștii au finalizat studiile de teren și detaliile de execuție pentru acest obiectiv, au fost introduse elemente noi pentru a adapta proiectul la ultimele cerințe tehnice și medicale din domeniu.

Astfel, noul spital va avea șase etaje și aceeași înălțime cu actualul corp de clădire al Spitalului Județean, o suprafață desfășurată totală de peste 96.000 de mp, nu mai puțin de 20 de săli de operație și 375 de paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă, 54 pentru spitalizarea de zi și 61 de paturi pentru secția ATI”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire vor exista: Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de transfuzie sanguină și multe alte spații tehnice.

Consiliul Județean a transmis ministerelor de resort studiul de fezabilitate al acestui proiect, fișele de proiect și studiile de oportunitate ale acestei investiții.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr