S-au reluat lucrările la podul hobanat de pe centura Galațiului. Ce-l enervează pe președintele Consiliului Județean

S-au reluat lucrările la podul suspendat, care se construiește pe Drumul de Centură din Galați, pentru fluidizarea traficului. Primele elemente metalice ale podului, comandate în Italia, au ajuns luni, la Galați, iar celelalte vor ajunge în zilele următoare.

„În această dimineață, au ajuns la Galați, pe șantierul podului hobanat, primele piese metalice. Este vorba de construcții metalice de peste 45 de tone și lungimi de aproximativ 15 metri, care vor fi montate la pilonul central. În afara acestora, la finalul acestei săptămâni mai sunt așteptate și alte componente metalice, astfel încât, după montarea lor, să se continue înălțarea pilonului central până la 62 de metri.
De altfel, pilonul central este singurul element al podului la care mai trebuie turnat beton. Rând pe rând, la Galați vor ajunge și celelalte părți metalice, inclusiv elementele de tablier”, a precizat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Modernizarea și extinderea Șoselei de Centură (DJ 251 M) se realizează printr-o investiție derulată de Consiliul Județean Galați, cu fonduri europene nerambursabile de circa 30 milioane euro.

Toate bune și frumoase, numai că autoritățile, în elanul lor patriotic, au „uitat” să precizeze că, de fapt, lucrările nu sunt în grafic niciunde pe toată lungimea centurii, întârzierea fiind deja de 5 luni față de ceea ce s-a stabilit inițial. Întârzieri sunt și la pod, dar și la porțiunea dintre pod și subtraversarea pe sub viaductul către Combinat, acolo unde exproprierile merg cam prost deoarece unele evaluări au fost contestate. De altfel, surse discrete din CJ ne-au destăinuit că președintele Costel Fotea este furios (în particular, nu în comunicate) din cauza întârzierilor, care ar putea să-i dea peste cap planul de se tăia panglica și a se făli cu investiția chiar de alegerile viitoare.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr