Politicienii din Galați continuă să-și ceară înapoi, cu nerușinare, pensiile speciale. Cazul a ajuns la Curtea de Apel

Nerușinarea politrucilor din Galați (foști senatori și deputați) pare să nu aibă limite. Ei își continuă demersul în justiție pentru a-și primi înapoi pensiile speciale, de privilegiați. Procesul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, care a stabilit, la finele acestei luni, primul termen de judecată al procesului prin care nouă foşti parlamentari gălăţeni îşi cer înapoi pensiile speciale.

Trebuie spus că nouă foşti parlamentari gălăţeni au dat în judecată Camera Deputaţilor şi, respectiv, Senatul, solicitând instanței să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021.

Este vorba, despre Victor Paul Dobre (trei mandate de deputat PNL), Nicolae Bacalbaşa (un mandat de deputat PSD), Eugen Durbacă (două mandate de senator și deputat PUR/ALDE/PRO România), Florin Popa (un mandat de deputat PSD), Lucreţia Roşca (trei mandate de deputat PSD), Gheorghe Saghian (un mandat de senator PSD), Emil Strungă (un mandat de deputat PNL), Mircea Toader (trei mandate de deputat PDL/PNL) şi Levente Szekely (un mandat de deputat UDMR).

Vă reamintim, pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie 2021, prin votul majorităţii actualilor deputați și senatori (357 pentru, niciunul împotrivă, UDMR nu a votat).

Pe 17 decembrie 2021, completul de judecată de la Tribunalul Galaţi şi-a declinat competenţa dosarului în favoarea Curţii de Apel.

Este de menționată că procese similare există în toată țara, în toate județele. Până acum au fost soluționate cinci astfel de cauze, în toate plângerile foștilor parlamentari fiind respinse.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr