Șmecherii la validarea candidaților pentru posturile de directori de școli. Cum s-a încercat înlăturarea „nedoriților”

De ceva vreme, este vânzoleală mare cu concursurile pentru posturile de directori de școli și licee. Se „fac cărți” , se țin audiențe la PSD și PNL (dar ce credeați, că e pe competență doar?), se fac strategii. Totul e să iasă cine trebuie.

Chiar dacă există cunoscuta probă a „interviului” (care poate da peste cap proba scrisă, la o adică) aleșii neamului nu s-au mulțumit cu atât și au încercat să elimine orice emoție încă din faza înscrierii dosarelor. Sursele noastre din Inspectoratul Școlar Județean Galați ne-au destăinuit că, în prima fază, 26 dintre cele 94 de dosare depuse nu au fost validate, motivele fiind complet neclare.

Abia după ce inspectoarea generală penelistă Gina Brânzan (o știți, este soția cunoscutului activist civic „apolitic” Bogdan Brânzan!) a fost amenințată de o răscoală urâtă s-a dispus reverificare dosarelor și – ce să vezi? – doar unul dintre cele 26 de dosare respinse inițial era în neregulă. Restul? Cică pe platforma de înscriere online nu s-ar fi încărcat cum trebuie unele documente din dosare.

„Fiind înscriere online, există o perioadă stipulată de calendarul aprobat de minister prin care se pot regla aceste inconveniente. Respectivii candidaţi au fost convocaţi la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru a aduce documentele, iar dosarele au fost, în final, validate. Unul singur nu s-a încadrat în cerinţele prevăzute pentru concurs, prin urmare avem 93 de candidaţi rămaşi pentru proba scrisă”, a precizat inspectoarea generală Gina Brînzan.

Bine, de la surse politice oneste sub anonimat că a fost altceva la mijloc, dar o lăsăm așa, cum a zis doamna Brânzan. Însă vom urmări cu atenție și îngrijorare (așa cum ne îndeamnă și liderul partidului din care face parte șefa ISJ) câți dintre cei 26 de reclamanți vor promova concursul și, mai ales, cum vor sta cu punctajele la interviuri.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr