Spitalul din Tecuci trece la Consiliul Județean Galați. Este într-o stare jalnică din cauza proastei administrări din ultimii 20 de ani

Pe 10 februarie 2022, în ședința de Guvern, a fost aprobat transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci la Consiliul Judeţean Galaţi.

Motivul acestui transfer este cât se poate de întemeiat: spitalul a fost lăsat de Primăria Tecuci într-o stare deplorabilă, fără niciun fel fel de investiții, reparații și dotări. Practic, ajunse să nu mai poată trata pe nimeni de nimic. Odată cu preluarea acestuia de către CJ se deschide ușa finanțărilor europene.

„Este un moment extrem de important pentru spitalul din Tecuci și pentru întreaga comunitate. Încă de anul trecut, am aprobat o hotărâre de consiliu pentru a putea prelua această unitate medicală, care deservește peste 100.000 de oameni din Tecuci și din localitățile apropiate.

Deoarece aceste spații medicale vechi nu au fost niciodată reabilitate în adevăratul sens al cuvântului, spitalul are mare nevoie de lucrări ample de consolidare și modernizare, precum și de dotare cu aparatură medicală modernă.

Lucrăm deja la mai multe proiecte pentru acest spital, în valoare de peste 30 de milioane de euro, bani europeni care vor fi atrași de echipa Consiliului Județean pentru transformarea spitalului din Tecuci într-o unitate medicală modernă.

De altfel, la sfârșitul anului trecut, s-a reușit pentru această unitate medicală atragerea a nu mai puțin de 11,7 milioane de lei, bani europeni care vor fi investiți pentru achiziționarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Predarea–preluarea se va efectua pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de Guvern.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr