Galațiul va mai avea un mall. Se va construi aproape de Dunăre, împreună cu un complex rezidențial de 17 hectare

Pregătiți-vă pentru al treilea mall la Galați! Platforma industrială Intfor SA din Galați (cunoscută și drept „Laminorul Cristea Nicolae”), din zona Portului, a fost cumpărată de grupul de firme care deține și Shopping City de pe bulevardul George Coșbuc. Valoarea trazacției nu a fost comunicată, însă pe surse se vehiculează o sumă cuprinsă între 9 și 12 milioane de euro . În locul fostului laminor de tablă va fi construit un ansamblu rezidențial pe 17 hectare, care va cuprinde un centru comercial de tip mall și locuințe.

Tranzacția face parte din strategia pe termen mediu și lung de extindere pe plan local a dezvoltatorului, care de câțiva ani a trecut la dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixtă, care presupun ca în jurul centrului comercial să fie oferite publicului servicii complementare, în principal de tip rezidențial.

Lucrările la noul ansamblu rezidențial de pe malul Dunării vor începe, cel mai probabil, în 2023, estimează dezvoltatorul, după obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor. Deja, din perspectiva acestei investiții, este de așteptat ca prețurile imobiliare din zonă să facă un salt considerabil, estimat între 30 și 80%.

Întreprinderea pe locul cărei se ridică noul complex a fost înființată în 1921 sub numele de Titan, fiind proprietatea celebrului industriaș Max Ausschnitt, obiectul principal de activitate inițial fiind producția de produse turnate (da, inclusiv ceaune din fontă și capace de canalizare), apoi tablă laminată la cald, în special plumbuită și zincată. În 1924 își schimbă numele Uzinele Metalurgice Titan.

În comunism, când numele fabricii este schimbat în „Cristea Nicolae” (un soi de erou al muncii proletare) produsele erau exportate în țări precum Franța, Anglia, Suedia și Danemarca. În 1990 s-a înființat societatea Intfor, iar în 1999 a fost privatizată. În 2005, compania a fost preluată de grupul de firme Profiland, deținut de Andrei Lișinschi, iar o vreme a avut succes cu producția de tablă specială, vopsită. Fabrica a intrat în faliment în 2020, la aproape zece ani după ce intrase în insolvență, iar activele au fost vândute bucată cu bucată. Mai întâi utilajele și fierul, iar acum și terenul.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr