S-a dat startul procedurilor pentru vânzarea apartamentelor din blocurile ANL din Galați

Consiliul Local Galaţi a aprobat, în ultima zi din luna februarie a anului 2022, apartamentarea unui bloc de locuinţe ANL, aceasta fiind o etapă necesară şi obligatorie în cadrul procedurii de intabulare a apartamentelor. Pentru cei care nu știu ce-i aia „apartamentare” (nu-i nicio rușine, nici noi nu știam când am văzut informația în documentele scoase la votul consilierilor) aflați că nu-i vreo mare inginerie. Practic se fac niște acte de identificare și schițe pentru fiecare apartament, în vederea ieșirii din indiviziune a acestora.

În Raportul justificativ a hotărârii de CL se menționează că Primăria municipiului Galaţi a primit numeroase cereri de cumpărare a apartamentelor din blocurile ANL, bloc IRIS din cartierul Micro 17 şi blocurile S1-S14 din cartier Siret, iar pentru a putea vinde aceste locuinţe, trebuie întocmite documentaţiile topografice şi cadastrale în vederea intabulării în acestora în cartea financiară.

Deocamdată s-a aprobat doar „apartamentarea” (apropo, termenul nici măcar nu-i în dcționarele limbii române) blocului IRIS din Micro 17, str. Nicolae Caranfil, care are 36 de apartamente.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr