Proxenete din Galați, extrădate tocmai din Brazilia. Au reușit să fenteze Interpolul patru ani

Două gălățence, condamnate în urmă cu patru ani într-un dosar de crimă organizată, au fost depistate, în sfârșit, însă tocmai în America de Sud, semn că sunt descurcărețe, nu glumă, de au traversat atâtea frontiere și au reușit să zboare cu avionul deși erau pe lista Interpol.

Cele două femei, în vârstă de 54 și 32 de ani, fuseseră date în urmărire internațională după ce Tribunalul Galați le condamnase, în 2018, la cinci ani și patru luni de închisoare, respectiv, patru ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

Pentru că s-au sustras de la executarea pedepsei, au fost date în urmărire internațională, fiind găsite abia zilele trecute, în Brazilia.

„Depistarea persoanelor în cauză a fost posibilă după ce polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului Investigații Criminale au obținut informații despre locația acestora, pe care, în colaborare cu Direcția Investigații Criminale, le-au transmis autorităților braziliene, prin intermediul Interpol”, a subliniat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Femeile au fost arestate, urmând a fi extrădate în România, în vederea executării pedepsei. Repatrierea se va produce, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii martie.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr