Galațiul și Brăila vor fi legate de un mijloc de transport unic în România. Are legătură și cu proiectul aeroportului

Anunțul a fost făcut de Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila. „Am depus în paralel (N.R: cu proiectului aeroportului comun, care va fi în apropiere de Braniștea) împreună cu Galaţi un proiect pentru un transport modern nepoluant între municipiile Brăila şi Galaţi, conectând principalele zone industriale, dar şi viitorul aeroport. Şi aici vorbim de PNRR“, a explicat edilul brăilean.

Partea și mai interesantă este că mijlocul de transport vizat este unul unic în România: un tren monorai adică având o șină unică, a căruei realizare este mult mai simplă și mai puțin costisitoare decât calea ferată clasică.

Datorită costului scăzut al monoraiului și duratei scurte a fazei de construcție, acesta este mai avantajos decât alte sisteme de transport, mai ales linii de metrou și tramvai. Sistemul monorai este folosit în multe dintre aglomerările urbane mai dezvoltate, însă în România ar fi implementat în premieră.

Trebuie spus că autorităţile din Brăila și Galaţi sunt în stadiul în care au depus intenţia de solicitare a finanţării prin PNRR şi au demarat primele discuţii. „Traseul va fi făcut de un proiectant cu experienţă, pentru că vrem să conectăm atât zona centrală a oraşului, dar şi principalele obiective economice, şi aeroportul, să creăm o legătură între toate celelalte entităţi, atât administrative, dar mai ales private, de la viitorul parc industrial din Brăila – care a primit deja autorizaţie de funcţionare – până la principalele obiective economice din Galaţi“, a declarat primarul Marian Dragomir.

„Este un proiect care a apărut la iniţiativa consiliilor judeţene Galaţi şi Brăila, şi a primăriilor din cele două oraşe. A fost depus deja, aşteptăm răspunsul. Este o premieră naţională pe care am vrea să o inaugurăm cât mai rapid” , a adăugat și Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr