Hrană pentru refugiații ucraineni. Cantina de Ajutor Social Galați livrează zilnic câte trei mese pentru peste 300 de oameni

Primăria municipiului Galați continuă să ajute refugiații din Ucraina, asigurând și hrana acestora, pe lângă spațiile puse deja la dispoziție pentru cazare.

Astfel, pe 9 martie, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social au fost pregătite și livrate cele trei mese pe zi pentru 338 de persoane. Este vorba despre hrana care ajunge la refugiații cazați în spațiile municipalității sau a căror finanțare este asigurată de la bugetul local, conform prevederilor legale actuale.

Trebuie spus că numărul celor care au nevoie de cazare și masă variază permanent, dat fiind că numeroase persoane sunt în tranzit și folosesc spațiile de cazare de la Galați o zi sau două, înainte să plece mai departe, mai ales către țări din Vestul Europei. Chiar și aceste condiții de fluctuație permanentă necesarul de hrană zilnic se apropie de 1.000 de porții (fie ele de mic dejun, de prânz sau de cină), aferent a circa 300 de persoane.

De asemenea, alte câteva sute de persoane primesc hrană prin intermediu Universității Dunărea de Jos și a circa 20 de restaurante din oraș care s-au oferit să gătească gratis pentru refugiați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr