Dinozaurii politici Dobre și Durbacă rămân cuplați la ștuțul Puterii și vânează noi funcții și sinecuri

Orice om normal la cap abia așteaptă pensia ca să se bucure și el de libertate, de liniște, de un pic de distracție, cât de mică o fi ea. Nu și politicienii. EI și-au propus să moară „la datorie”, adică bine cuplați la ștuțul puterii, de unde să tragă foloase, aghioase, prisoase și multe altele asemenea. Că unde-i mai bine de muls banul gros decât de la țâța bugetului public?

Ajuns deja la 70 de ani, când pensionarii „de rând” se gândesc deja să-și facă „trusoul” cel din urmă, cel mai pesedist dintre liberali – da, este vorba despre Victor Paul Dobre, ați ghicit! – a mai pus ochi pe-un job la stat. Unul bănos și drăgăstos, că de euro-deputăție și de CA-uri s-a cam plictisit. Ca urmare, vizează postul de director al Institutului Cultural Român din Lisabona. Țară caldă, bună pentru oasele ostenite de atâta stat pe coadă în Parlament și pe la Guvern. Bașca leafa: 4.000 de euro net pe lună. Plus cazare moca pentru el și familie în frumoasa țară iberică. Trai, nenică! Să prinzi și suta așa, nu alta!

Ce-are VP Dobre cu cultura, e greu de spus. Omul e inginer, e afon, știe să-și deseneze doar semnătura, iar de sculptat nu se pune problema, că are mâinile scurte. De scris nu scrie, de compus nu compune, nici măcar nu coase la gherghef. De fapt, în afara de a da din gură (obicei deprins de pe vremea când nu era liberal, ci un tânăr activist comunist, cu funcții la UTC), Dobre nu știe nimic. Deci e numai bun de șef la o sinecură bine plătită. Bravos, națiune!

Un alt dinozaur politic despre care credeam că e deja print vreun azil, ceva – chiar el Eugen Durbacă, ajuns la venerabila vârstă de 79 de ani – a prins și el curaj și a decis să reformeze politica, să-i dea un suflu nou, tineresc, revoluționar. Fost parlamentar, fost președinte al Consiliului Județean, fost primar al municipiului Galați și fost comunist de frunte, Durbacă este din nou lider de partid. Al 16-lea partid din viața lui, record național absolut.

Formaţiunea politică pe care o va conduce se cheamă Partidul Conservator Democrat și a fost înfiinţată chiar de fiica seniorului, Roxana Marosy. Că cică nu-l mai primea nimeni și cam căzuse în depresie. Așa că fii-sa, ca orice copil care-și iubește tatăl, i-a făcut cadou două puzzle cu 10.000 de piese, o cravată roșie (ca să-și amintească de tinerețea comunistă, plină de împliniri), un tratament cu botox și un partiduleț. Mulți ani trăiască! Nou partid seamănă mult cu ălea vechi, căci îşi are sediul pe strada Brăilei, acolo unde au funcţionat mai toate partidele prin care a trecut Durbacă. La vremuri noi, tot ei, cum altfel?

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr