Intervenții medicale spectaculoase, în premieră, la Galați. Viețile a doi bărbați, salvate

Doi bărbaţi, în vârstă de 35 şi 46 de ani, cu infarct masiv, au fost salvaţi de urgenţă, zilele trecute, la Galaţi, de către echipa medicală specializată în cardiologie intervenţională.

„Au fost realizate proceduri medicale complexe, care au necesitat coronarografii, tromboaspiraţii pentru deblocarea vasului principal al inimii şi montarea de stenturi. Riscul de deces era foarte mare, iar echipa medicală a reacţionat prompt, astfel încât, astăzi, cei doi bărbaţi sunt în viaţă, alături de familiile lor. Acesta este motivul pentru care am luptat ca şi la Galaţi să fie făcute astfel de proceduri, pentru că, în cazul unui infarct, timpul face diferenţa între viaţă şi moarte. În urmă cu nici doi ani, la Galaţi se montau primele stenturi, apoi acum aproape un an au fost implantate şi primele stimulatoare cardiace. Între timp, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean s-au făcut sute de astfel de proceduri – coronarografii, stenturi şi stimulatoare cardiace. Mulţumesc întregii echipe medicale!”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

N-am aflat ce părere au medicii care au făcut totul posibil, însă se pare că trebuie să ne obișnuim cu ideea că dacă politica nu e, nimic nu e.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr