Drumul expres Galați-Brăila va avea o garanție de 10 ani. O firmă va supraveghea rezistența acestuia pe perioada garanției

Lucrurile se schimbă major și în România în privința lucrărilor publice, în sensul că nu se mai face doar supervizarea lucrărilor prin intermediul specialiștilor, ci și perioada de garanție este monitorizată. Drumul expres Galați-Brăila este una dintre investițiile vizate de această procedură.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a atribuit asocierii K-Box Construction Design – Salfo and Associates contractul pentru servicii de supervizare a proiectării şi execuţiei drumului expres Brăila – Galaţi. Valoarea totală a contractului este de 9.868.294 de lei fără TVA, iar durata este una extrem de lungă: 158 de luni – 10 luni pentru etapa de proiectare, 24 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor şi 124 de luni (adică 10 ani și patru luni) supervizarea pentru perioada de garanţie a lucrărilor. Criteriul de atribuire a fost „cel mai bun raport calitate-preţ”, iar serviciile vor fi decontate din fonduri europene.

Misiunea asocierii va consta în „furnizarea de servicii de supervizare de înaltă calitate, atât în timpul perioadei de proiectare și execuție a lucrărilor, cât și pe parcursul perioadei de garanție, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se asigura că antreprenorul proiectează și execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale, în special în ceea ce privește durata, cantitatea, calitatea și costul”, conform informațiilor din portalul pentru achiziții publice.

Drumul expres Brăila – Galaţi este realizat constructorii din asocierea SA & PE Construct SRL – Spedition UMB – Tehnostrade SRL. Termenul de finalizare este 2024.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr