Investiție uriașă la Maternitatea din Galați. Peste 16 milioane de lei în renovare și aparatură performantă

Primăria municipiului Galaţi informează că s-a realizat predarea amplasamentului şi au demarat lucrările privind relocarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie „Buna Vestire”, obiectiv pentru care s-au obţinut fonduri europene. Maternitatea din Galați este una dintre cele mai vechi din țară, fiind înființată în 1895!

În proiect sunt cuprinse următoarele categorii principale de lucrări: lucrări de consolidare, lucrări de creştere a eficienţei energetice prin realizarea lucrărilor de anvelopare, sistem de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală, lucrări de realizare a instalaţiei de iluminat, lucrări de amenajare interioară; lucrări de sistematizare verticală – refacere trotuar, sistem de evacuare a apelor pluviale. Valoarea contractului de lucrări este de 6.356.579,80 lei fără TVA, fiind prevăzute 13 luni pentru execuţie. Lucrările sunt realizate de Asocierea Pavmir Agro SRL – Intec SRL.

Valoarea totală a proiectului este de 16.223.981,03 lei, din care valoarea finanţării europene este de aproximativ 10.690.275 de lei, iar contribuţia de la bugetul local este de 5.533.705 lei.
Proiectul prevede şi dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale – ecograf 4D, RMN, videocolposcop, electrocardiograf, masă ginecologică, electrocauter şi alte instalaţii necesare. Practic, în noul ambulatoriu vor funcţiona cabinetele din vechiul amulatoriu, laboratorul de analize medicale şi laboratorul de radiologie. Beneficiari ai serviciilor medicale din cadrul ambulatoriului sunt gălăţenii din întreg judeţul.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea sistemului de sănătate din municipiul Galaţi prin creşterea accesibilităţii ofertei de servicii, eficientizarea sistemului de sănătate în municipiu, prin reducerea internărilor evitabile şi prin accesibilizarea ofertei de servicii de asistenţă ambulatorie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” Galaţi.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr