Noi oportunități pentru „talentele” din PSD care vor un post bine plătit de bugetar. Ce „bunătăți” le pregătește Administrația Piețelor

În caz că nu știați, omul care face și desface treburile în numele PSD la Administrația Piețelor Galațiului (entitate aflată în subordinea Consiliului Local) este Costel Gafton, finul primarului Ionuț Pucheanu. Deși în acte este doar director comercial – funcție în care a ajuns fără concurs, deci cam ilegal, acum câteva luni – Gafton este adevăratul șef acolo, căci el e ca secretarul BOB de pe vremea comunistă: are grijă să se facă tot ceea ce vrea și cum vrea partidul.

O să ziceți nou-numitul director general, Dumitru Poalelungi, va lua taurul de coarne, însă surse bine informate din interior ne-au confirmat că acesta va fi doar cu caracter decorativ, are voie să se joace doar în fața blocului, iar Gafton va face și va drege ce-i important și aduce „beneficii colaterale” (contractele, angajările samd).

Spre exemplu, Gafton folosește modificarea organigramei pentru a crea noi sinecuri pentru oamenii PSD (care și așa au împănat societatea, sunt peste tot, de la șefi și până la oamenii care se ocupă de parcări!). Astfel, în viitoarea organigramă a Piețe Galați, care va supusă votului Consiliului Local Galați în ședința de miercuri, 30 martie 2022, și care a primit deja aviz pozitiv de la Primăria Galați (adică de la nașul Pucheanu), este prevăzută înființarea unui nou serviciu – Serviciul Contracte, Licențe – care va avea în subordine două compartimente (Compartimentul Contracte și Compartimentul Licențe), de asemenea, nou create, fiecare urmând să aibă câte un șef.

Iată cum a motivat finul Costel Gafton înființarea noului Serviciu și a celor două Compartimente.

„Structura ierarhic-funcțională a Direcției Comerciale prevăzută în organigrama actuală nu mai corespunde cu realitățile economico-comerciale ale pieței specifice aflate într-o continuă mișcare. Pentru a eficientiza și rentabiliza activitatea direcției comerciale propunem următoarele modificări:
Înființarea în cadrul Direcției Comerciale a unui nou serviciu Serviciul Contracte, Licențe prevăzut cu două posturi (1 conducere + 1 execuție) prin care se urmărește o mai bună coordonare și verificare a activităților desfășurate în cadrul celor două compartimente aflate în subordine:
– Compartimentul Contracte (1 post conducere și 3 posturi execuție)
– Compartimentul Licențe (1 post conducere și 3 posturi execuție)”,
se precizează în Nota de Fundamentare a noii organigrame de la Piețe Galați, care urmează să fie votată în CL Galați (vezi facsimil mai jos).

Practic, prin înființarea Serviciului Contracte, Licențe și a celor două compartimente se nasc 3 posturi de șefi și 6 de execuție, iar sursele noastre spun că 8 din cele 9 posturi sunt deja antamate, se știe deja și cine le va ocupa. Niște profesioniști – nu-i așa? – care doar întâmplător sunt membri ai PSD, mai ales de la organizația de tineret, unde GAfton a fost o vreme îndelungată staroste.

Mai mult decât atât, în afară de Serviciul Contracte Licențe, care va avea în subordine Compartimentul Contracte și Compartimentul Licențe, în cadrul Direcției Comerciale pe care o conduce Gafton o să apară și un al treilea compartiment, este vorba de Compartimentul Marketing (care va avea 1 șef și 1 angajat).

„Propunem înființarea în cadrul Direcției Comerciale a unui nou compartiment Compartiment Marketing a cărui scop principal este de a stabili și aplica strategiile de marketing în vederea promovării spațiilor comerciale/tarabelor supuse închirierii, a magazinelor Economat și a produselor de referință și nu în ultimul rând stabilirea principiilor și cerințelor specifice în vederea standardizării piețelor gălățene.
Compartimentul Marketing va fi prevăzut cu două posturi (unul de conducere și altul de execuție).
În noua configurație a organigramei, Direcția Comercială are alocat un număr de 55 de posturi”, se spune în documentele trimise consilierilor.

În total, în viitoarea schemă a Direcției Comerciale din cadrul Piețe Galați urmează să apară 4 funcții de șefi și 8 posturi de execuție (simpli angajați), așa cum și-a dorit finul Costel Gafton, iar primarul Pucheanu i-a făcut pe plac. Bravo, domnule! Așa se slujește partidul!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr