Haine „de firmă” falsificate, confiscate la Galați. Culmea, erau scoase la vânzare de firme ce funcționau legal

Sute de haine, încălțăminte și jucării contrafăcute au confiscat polițiștii de la Investigarea Fraudelor din trei magazine din Galați. Prejudiciul se ridică la aproape 70.000 lei. Ofițerii antifraudă au făcut mai multe percheziții.

„La data de 30 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Galați au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul Galați, în vederea administrării probatoriului, în trei dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară, cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În urma perchezițiilor, efectuate la punctele de lucru a 3 societăți comerciale, au fost descoperite și indisponibilizate 1.256 de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării contrafăcute, în valoare de 69.028 de lei. De asemenea, au fost ridicate documente de evidență contabilă și extracontabilă, care atestă comercializarea unor astfel de produse”, informează IPJ Galați.

Totodată, a fost dată o amendă contravențională, în valoare de 20.000 de lei, în baza Ordonanței de Urgență nr. 28/1999, republicată, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscați 5.821 de lei. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr