Un șofer drogat a provocat haos pe strada Domnească din Galați. A încălcat toate regulile rutiere posibile

Drogurile și șofatul nu prea fac casă bună bună, se știe, acesta fiind și motivul pentru care persoanele aflate în stare „euforică” nu au voie să conducă autovehicule pe drumurile publice, încălcare regulii fiind pedepsită cu dosar penal. Asta nu-i împiedică însă pe „curajoși” să-și dea în petec din când în când.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi, miercuri, 6 aprilie, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe strada Domnească, din municipiul Galaţi, un autoturism, condus de un bărbat, se deplasează în mod haotic, fără respectarea regulilor de circulaţie. Accelerări și frânări bruște, treceri precipitate de pe o bandă pe alta, fără semnalizare, traversarea intersecțiilor pe culoarea roșia e semaforului și multe altele, numai bune „de pus în ramă”.

Poliţiştii Secţiei 1 s-au deplasat în zona indicată şi au depistat autoturismul nu departe de zona de divertisment a individului, respectiv într-o parcare de pe strada Portului. În apropierea acestuia, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat, de 42 de ani, „care prezenta tulburări de comportament şi se exprima în mod incoerent”. Cum se zice în mediul lor, „era cam praf”.

În urma controlului autoturismului, poliţiştii au găsit un borcan ce conţinea o substanţă vegetală mărunţită. Ce să fie, ce să fie? CĂ doar n-o fi fost punga cu ceai a bunicii?

S-a elucidat că nu era ceai după ce persoana în cauză a fost testată, atât alcoolscop, cât şi pentru comsumul de substanţe psihoactive, la acest din urmă test rezultatul fiind pozitiv pentru THC–5 (cannabis). Omul era fumat rău, care va să zică.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Despre restul infracțiunilor care au dat peste cap traficul (doar o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie!) altă dată. Hoțul neprins e negustor cinstit. Chiar și când e drogat.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr