Demolările cu explozibil continuă la Combinatul Siderurgic de la Galați, pe 14 și 15 aprilie

„Liberty Galaţi doreşte să anunţe atât rezidenţii, cât şi vizitatorii oraşului că pe 14 şi 15 aprilie, între orele 17:00 – 19:00, se vor derula operaţiuni de demolare controlată. Lucrările au fost atent planificate şi sunt executate de o echipă de specialişti, iar autorităţile de specialitate au fost informate. Din motive de siguranţă, zona în care au loc operaţiunile va fi securizată cu câteva ore înainte şi după acestea. Dorim să ne prezentăm scuzele pentru eventualele neplăceri create”, au transmis reprezentanţii combinatului Liberty Galaţi.

Așadar, așteptați-vă la ceva explozii și ceva nori de praf, însă măcar e bine că n-au venit rușii, ci doar indienii, care mai dărâmă o bucată din simbolul industrial al Galațiului. Din câte am aflat, exploziile vor fi în zona fostei uzine cocso-chimice (care este închisă de mai mulți ani) și vizează demolarea unor instalații care nu mai prezintă siguranță. Adică prezintă risc de accident.

Liberty Galaţi este cel mai mare producător integrat din România, cu o forţă de muncă de circa 7.000 de oameni şi o capacitate de producţie actuală de aproximativ 3 milioane de tone de oţel pe an pentru clienţi din domeniul construcţiilor, naval, petrolier şi gaze, precum şi cel al producţiei de energie regenerabilă.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr