Floriile la Dunărea de Jos, sub semnul rugăciunilor pentru pace: „Cea mai mare robie din lume este cea a păcatelor şi a patimilor”

În Duminica Floriilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nicolae“ din municipiul Galaţi.
La slujba arhierească au fost prezenţi numeroşi credincioşi din oraşul de la Dunăre, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit credincioșilor despre sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, ca mod de pregătire a noastră pentru săptămâna Sfintelor Pătimiri şi Marele Praznic al Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Ierarhul Dunării de Jos a arătat că cea mai mare robie din lume este cea a păcatelor şi a patimilor, iar Hristos Domnul a venit de bunăvoie în chip smerit să ne elibereze din această cruntă robiecare ne aduce moartea.

Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe credincioşi să înmulțească în săptămâna care a mai rămas până la Înviere, rugăciunea, pocăința, faptele bune şi frăţietatea, ca prin acestea să ne putem curăți sufletele pentru a primi lumina Sfintei Învieri.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a amintit de tradiţionalul pelerinaj care s-a desfăşurat în ajunul acestei sărbători în multe localităţi din Eparhia Dunării de Jos.

La sfârşitul slujbei, ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciunea de binecuvântare a stâlpărilor, care ulterior au fost oferite credincioşilor prezenţi la slujbă.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr