Daruri de Paște oferite de preoți Centrului Medico-Social din Pechea: haine, mobilier, hrană

În cadrul programelor social-filantropice eparhiale desfăşurate în perioada Postului Mare, în protopopiatul Covurlui din judeţul Galaţi, a avut loc o activitate misionară şi social-filantropică îndreptată către persoanele fără de adăpost asistate la Centrul Medico-Social din localitatea Pechea, precum şi pentru 15 copii din Parohia Pechea IV.

Activitatea de ajutorare a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi a constat în oferirea de pachete cu alimente neperisabile, 30 de noptiere şi revista eparhială ”Călăuză ortodoxă”.

Ajutoarele acordate acestei unităţi medico-sociale au provenit din contribuţia materială a parohiilor din cuprinsul protopopiatului Covurlui.

După ce darurile au fost pregătite de preoţii şi voluntarii implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei activităţi, acestea au fost transportate la sediul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei beneficiare şi distribuite potrivit nevoilor curente.

În continuare, 13 copii din Parohia Pechea IV au primit în cadrul programului eparhial ”Ne înnoim de Sfintele Paşti” articole vestimentare, încălţăminte, dulciuri şi iconiţe.

Darurile au fost achiziţionate special pentru copiii care provind din familii cu posibilităţi materiale reduse aflaţi în evidenţele parohiale şi oferite cu dragoste de către clericii şi voluntarii parohiali în Biserica „Sf. M. Mc Pantelimon“ din localitatea Pechea.

Orice ajutor în această perioadă dificilă prin care trecem este binevenit, mai ales acolo unde sunt oameni aflaţi în suferinţă, iar posibilităţile materiale sunt reduse.

Aceste activităţi sunt o continuare firească a acţiunilor social-filantropice desfăşurate pe tot parcursul Postului Mare în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor.

Aflat în subordinea Primăriei Galaţi, Centrul Medico-Social din localitatea Pechea şi-a început activitatea în anul 2005 prin transformarea Spitalului Pechea în Centru cu profil medico-social.

În prezent, în cadrul acestei instituţii sunt asistate 80 de persoane ce provin din medii sociale defavorizate, rămase fără locuinţă şi care au nevoie de asistenţă medicală, cazare şi hrană pe perioadă nedeterminată.
Prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în curtea acestui centru, în anul 2008, a fost înfiinţată Parohia Pechea 4 şi a fost pusă temelia bisericii cu hramul „Sf. M. Mc Pantelimon“ care slujeşte nevoilor celor internaţi aici, atât din punct de vedere social cât şi liturgic şi misionar.
Noua biserică a fost sfinţită de chiriarhul Dunării de Jos în anul 2020, în ziua de prăznuire a Intrării în biserică a Maicii Domnului.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr