Șeful „Protecției Consumatorului” Galați, amenințat de patronul unui restaurant, apoi mutat „strategic” la Eforie

Cunoscut drept inspectorul „Cattani de la ANPC” (hai să fim serioși, e mai degrabă o ironie decât un supranume…), Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Galați, a fost ameninţat de patronul unui restaurant din Galaţi, care a fost amendat cu 10.000 de lei, în urma unui control efectuat pe 26 aprilie. Cazul este anchetat şi de Poliţie.

„Este cel puţin atipic şi total ilegal modul în care reprezentanţii unor agenţi economici înţeleg să mă ameninţe în mod direct şi nu să accepte că prevederile legale sunt valabile pentru toată lumea. Nu mă voi lăsa intimidat de astfel de persoane şi vom avea aceeaşi abordare fermă de fiecare dată când situaţia o va impune”, a transmis comisarul şef Sorin Susanu.

La Galaţi, Sorin Susanu a făcut mai multe controale neaşteptate, printre care amintim de bucătăria unui mare hotel de pe Faleza Dunării (din grupul Vega, evident), dar şi mai multe magazine din Piaţa Centrală, care comercializează carne şi peşte. Controalele s-au soldat cu amenzi uriaşe şi sancţiuni dure pentru agenţii economici.

Cel mai recent control a fost, pe 26 aprilie, la o terasă din centrul Galaţiului (ceva cu „cofee” în denumire și cu niște interlopi sub acoperire). Comisarii Protecţiei Cosumatorului au găsit în bucătăria terasei un adevărat dezastru: alimente expirate, depozitate necorespunzător, fără termene de valabilitate şi o mizerie de nedescris.

Pentru aceste nereguli grave, administratorul terasei a fost amendat cu 10.000 lei, iar terasa a fost închisă, până la remedierea problemelor. Valul de controale desfăşurate la Galaţi de comisarul Sorin Susanu, detaşat două săptămâni, la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, a stârnit numeroase nemulţumiri în rândul şefilor de la Bucureşti.

Prin urmare, a fost chemat de conducerea ANPC la Bucureşti, unde i-a fost comunicat faptul că va fi detaşat în perioada următoare la Eforie Nord. Evident, decizia a fost organizată politic, știut fiind că mulți dintre „cârciumarii” din Galați sunt sponsori de nădejde ai partidelor, dar și colaboratori fervenți au clanurilor interlope.

Sorin Susanu, numit şi „Cattani de la ANPC”, este cunoscut pentru războaiele declarate restaurantelor şi teraselor din Timişoara şi Braşov. Acesta s-a remarcat potrivit presei locale,nu doar prin contrele cu fostul primar al Braşovului, George Scripcaru, ci şi cu fostul edil al Timişoarei. De asemenea, el este un aprig contestatar al deciziilor preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu, căruia îi vine „mănușă” tulburările provocate de subordonatul său la Galați.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr