Victorie istorică a Primăriei Galați într-un proces cu Fiscul. Decizia judecătorilor este o premieră în România

Absolut suprinzător – având în vedere modul cum funcționează justiția din România – Primăria Galaţi a câştigat un proces cu ANAF şi va primi 15 milioane de lei. Mai mult decât atât, decizia este una istorică și ar putea deveni un precedent pentru acţiunile în instanţă deschise de alte primării din ţară – a anunţat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

„Suntem prima primărie din Româna care câştigă un proces cu ANAF-ul pentru un TVA, extrem de consistent. Sunt aproximativ 15 milioane de lei. Este vorba despre TVA plătit pentru achiziţia troleibuzelor, noi am spus de la bun început că e cu taxare inversă. Am plătit la momentul respectiv. De atunci ne judecăm, trei, patru ani”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului Galaţi.

Potrivit edilului, decizia ar putea deveni un precedent pentru acţiunile în instanţă deschise de alte primării din ţară. „Deschidem cutia Pandorei şi pentru restul municipialităţilor din România. Avem de primit 15 milioane de lei, plus accesoriile, care nu s-au calculat, posibil să se dubleze efectiv suma”, a adăugat primarul Pucheanu.

Edilul a mai spus că banii ar putea fi folosiţi pentru reabilitarea celei mai importante artere a oraşului Galaţi, strada Domnească.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr