Am aflat pe unde se „scurg” banii gălățenilor obligați să plătească tarife umflate la Apă Canal. Unde ajung 2 milioane de euro

Îi știți pe băieții ăia de la Apă Canal Galați, ăia care ne-au umflat cu 200% tarifele la apa rece și la canalizare în ultimii trei ani? Da, da, ăia care și-au tras salarii mai mari decât cele de ministru, care plătesc cozilor de topor politice indemnizații de ședință CA de peste 1.500 de euro pe lună (de fiecare). Exact! Ăia care ajunseseră acum vreo 4 ani să intre în topul celor mai profitabile firme din județul Galați, desigur pe baza tarifelor umflate prin care au jecmănit gălățenii.

Ei bine, nu s-au liniștit. Ce-i drept, după scandalul profitului nesimțit au anunțat că au redus balanța financiară la cote decente, însă au mai găsit o șmecherie pentru a se juca de-a miliardarii pe banii noștri. Mai exact, după cum recunoaște într-un comunicat societatea, APA CANAL S.A. Galaţi derulează a doua etapă a investiţiei ”Proiectare şi execuţie ferme fotovoltaice în aria de operare a societăţii Apa Canal SA Galaţi”, proiect cu o valoare totală de 10.200.000 lei, din surse proprii. Adică două milioane de euro se scurg cătinel către ceva ce nu are nicio legătură cu serviciul public pentru care a fost înființată această societate publică. Totul pe banii noștri, ai fraierilor care am constatat că plătim cele mai scumpe servicii de apă și de canalizare din România.

„Această investiţie face parte din programul de sustenabilitate al companiei, în situaţia economică actuală, de creştere accelerată a preţului energiei electrice. APA CANAL SA Galaţi este unul dintre marii consumatori de energie electrică din judeţ, necesară funcţionării tuturor obiectivelor din aria de operare (40 unităţi administrative-teritoriale), potrivit unui comunicat al societăţii.Locaţiile în care se vor monta panouri fotovoltaice sunt: Staţia de Epurare Galaţi, Staţia de Epurare Lieşti, Staţia de Epurare Pechea, Staţia de Epurare Tecuci, Uzina de Apă Galaţi, Puţuri de Pompare Vadu Roşca, Staţia de Pompare Şerbeşti şi sediul central Apa Canal”, dă cu abur și tămâie Apă-Canal.

Acesta ne mai dezvăluie și că în luna martie 2022 au început lucrările de execuţie pentru investiţia de la Staţia de Pompare Şerbeşti, iar luna aceasta au demarat lucrările şi la parcul fotovoltaic de la Staţia de Epurare Galaţi. Obiectiv investiţie: capacitate instalată – 2,6 MW; energie produsă – 3.595,82 MWh/an.

Reamintim că la sfârşitul anului 2020 fost finalizat proiectul pilot, însemnând un parc fotovoltaic în incinta Staţiei de Repompare Şerbeşti (sat Traian, com. Braniştea), în valoare de 485.000 lei. Însă ăla a fost așa, de test, să vadă ce zice lumea. Cum lumea nu s-a prins că i se toacă banii, s-a trecut la pasul următor, care va scoate din buzunarele gălățenilor 2 milioane de euro. Ceva pute în toată afacerea asta, așa că promitem că vom verifica cine va intermedia achizițiile de panouri fotovoltaice, Se simte damf de comision gras, pentru firmele unor domni ce gravitează de ceva vreme în jurul sediului partidului cu grădină de trandafiri. Vă vedem, băieți!

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr