Judecătorii Curții de Apel Galați au dat verdictul final în procesul în care vedeta Andreea Esca era reclamată pentru calomnie

Proces mai puțin obișnuit la Galați. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat verdictul final în procesul în care vedeta Pro TV Andreea Esca era judecată, împreună cu postul la care lucrează și alți câțiva, pentru calomnie. Procesul a fost deschis după ce aceasta a prezentat un reportaj în care o doctoriţă din Focşani aflată sub influenţa alcoolului a făcut ravagii în trafic și a accidentat un poliţist cu maşina.

Doctoriţa a cerut daune morale de la Andreea Esca, însă Curtea de Apel Galaţi i-a respins cererea de contestaţie în anulare şi au obligat-o pe aceasta să achite şi aproape 6.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.

„Respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare declarată de contestatoarea S.I. în contradictoriu cu intimaţii Pro TV SRL, M.A, E.E.A.I., I.M., M.R., D.M. şi N.N., împotriva Deciziei civile nr. 7/12.01.2022 pronunţată de Curtea de Apel de Galaţi în dosarul nr. 910/44/2021. Obligă contestatoarea la plata către intimatul SC Pro TV SRL a sumei de 5885,74 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs reprezentând onorariu avocat. Definitivă”, se arată în hotărârea Curţii de Apel Galaţi.

Reportajul difuzat de televiziunea intimată a prezentat cum în noaptea de 15 spre 16 iunie 2013, o doctoriţa din Focşani se afla la volanul maşinii personale. Când poliţiştii din Ploieşti au încercat să o oprească în trafic, aceasta a acroşat un poliţist, după care a pornit în trombă într-o cursă care s-a finalizat abia la intrarea în Bucureşti. A circulat pe A3 cu o viteză se peste 190 de km/h, cu farurile stinse şi pe contrasens, urmărită fiind de o maşină a Poliţiei. Femeia a fost în cele din urmă arestată, dar din cauza stării de sănătate (stare de agitaţie provocată, cel mai probabil, de consumul de alcool sau de substanţe interzise) a fost transferată la Spitalul Penitenciarului Jilava. Procurorii au decis să renunţe la urmărirea penală, pe motiv că inculpata nu avea discernământ, dar doctoriţa a fost obligată să urmeze un tratament psihiatric.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr