Stați pe-aproape! Firmele care au construit podul prăbușit în Neamț se ocupă și de podul hobabat de pe centura Galațiului!

Se pare că boicotul consilierilor județeni care, de vreo 3 luni încoace, blochează proiectul centurii ocolitoare a Galațiului este pe cale să facă un uriaș bine gălățenilor. Așa că nu-i mai înjurați, că se pare că știu ei ce fac, nu acționează ca musca aterizată-n paharul cu țuică, așa cum se credea.

Tocmai ce am aflat că podul de peste Siret, care s-a prăbuşit în judeţul Neamţ la numai câteva luni după ce a fost (re)dat în folosinţă (în urma unor costisitoare consolidări) a fost aranjat de o asociere de firme alcătuită, printre altele, din Aqua Parc SRL (lider), Mavgo Holding SRL și Hydrostroy AD (Bulgaria).

Șiiii! Ce să vezi? Centura mică a Galaţiului, care trebuia finalizată încă din luna aprilie şi are în componenţă un pod hobanat – în zona talciocului – mult mai complex decât cel din Neamţ, este modernizată fix de o asociere de firme din care fac parte Aqua Parc SRL (lider), Mavgo Holding SRL, Hydrostroy AD (Bulgaria) şi alte două companii mai mici. Adică tot ăia care au dat cu podu-n baltă la Neamț!

Bine, simplul fapt că-s tot aceeași constructori nu înseamnă, automat, că s-a lucrat tot de mântuială ca la Neamț. La Galați este alt proiect, alt diriginte de șantier, dar sunt și alte negocieri aferente contractului. Nu ne întrebați ce înțelegem prin „negocieri” că n-o să vă spunem. Le dăm cuvântul procurorilor, că sigur ne vor oferi detalii picante. Deocamdată despre afacerea de la Neamț, cea de la Galați este în stad-by, are pentru moment prezumpția de nevinovăție.

Ce-i drept, pentru un observator oarecare, podul hobanat de la Galați pare să aibă o structură de rezistență solidă, nu spoiala de la Neamț, însă ce știm noi despre asta? Că noi nu suntem ingineri structuriști și nici convoi de 20 de basculante încărcate cu balast.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr