„Cattani de la ANPC” a avut viață scurtă la Galați. După ce a tulburat apele în orașul de la Dunăre, este mutat înapoi la Brașov

După ce, timp ce circa două luni, i-a băgat în sperieți pe agenții economici locali, Sorin Susanu – cel supranumit „Cattani de la ANPC” – părăsește Galațiul (prin expirarea detașării) pentru a se întoarce pe vechea lui funcție, de șef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Brașov.

Vă reamintim că în luna aprilie 2022, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a emis o decizie de detaşare la Galaţi, la conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului, pentru o perioadă de două luni, a comisarului şef al Regionalei Braşov, Sorin Susanu.

Sosit în orașul de la Dunăre, Susanu a tulburat apele încă din prima zi, descinderile comisarilor de la Protecția Consumatorului vizând locurile de care până acum nu se atingea nimeni, dată fiind protecția politică arhiștiută. Așa se face că au fost controlate și amendate drastic (ba chiar închise temporar) unități de alimentație publică și turism din grupul Vega Hotels și din alte grupuri bine „lipite” politic. Mai mult decât atât, inclusiv restaurantul soției primarului Ionuț Pucheanu a fost închis temporar. Ba chiar și firma de transport fluvial (bacul) a cunoscutului baron PSD Viorel Ștefan a fost amendată.

Și cum în subordinea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi se află şi Comisariatul Judeţean Constanţa, Susanu a făcut şi pe acolo descinderi zgomotoase, care au stârnit nemulțumiri mocnite în rândus sponsorilor PSD. Așa că mutarea lui „Cattani” înapoi la Brașov era o chestiune previzibilă. De altfel, este de așteptat să urmeze o nouă detașare, probabil undeva în Oltenia, a acestuia, ca o prelungire a campaniei de intimidare politică a impetuosului comisar. Surse din interiorul ANPC ne-au mărturisit că politicienii speră ca Susanu să se sature de atâtea mutări și să demisioneze din sistemul public.

La conducerea Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galați a revenit Mona Fătu, cea care a ocupat această funcţie şi înainte de detaşarea lui Sorin Susanu.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr