Noul spital de la Galați, undă verde. A fost lansată licitația pentru investiția de aproape 1 miliard de lei

A fost lansată licitația pentru construirea unui spital nou la Galați. Unitatea medicală, ce va fi construită de la zero, urmează să fie amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență.

„Până pe 19 iulie, așteptăm ofertele din partea constructorilor pentru realizarea celei mai mari investiții din istoria sănătății gălățene. Suntem în plin proces de derulare a procedurilor de achiziție publică, iar investiția este estimată la aproape 950 de milioane de lei”, spune Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noul spital va avea: 375 paturi, din care 260 pentru spitalizarea continuă; 61 de paturi ATI; 20 de săli de operație; o suprafață desfășurată totală de peste 96.000 metri pătrați.

În noul spital vor exista: Blocul Operator, secția de Anestezie și Terapie Intensivă, spații pentru spitalizare de zi, secția de Chirurgie Toracică, secția de Neurochirurgie, secția de Chirurgie Plastică, spații pentru intervenții de microchirurgie reconstructivă, secția de Oncologie, Neurologia, Farmacia, serviciul de sterilizare, serviciul de #transfuzie sanguină și multe alte spații tehnice.

„Avem mare nevoie de acest nou spital și voi merge până la capăt ca acest proiect să fie realizat la Galați.
Am depus toate documentele și studiile necesare pentru ca Galațiul să obțină fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență”, a mai precizat Costel Fotea.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr