Nereguli descoperite la Policlinica Spitalului Județean Galați, în urma unui control al Casei de Asigurări de Sănătate

În vederea asigurării serviciilor medicale în sistem ambulatoriu, Casa de Asigurări de Sănătate Galați a demarat o acțiune de control la Ambulatoriul (Policlinica) Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei. Au fost vizate specializările cardiologie și ginecologie.

Conform prevederilor legale, consultaţia de specialitate în asistenţa medicală din ambulatoriu pentru specialităţile clinice se acordă pe baza biletului de trimitere. Acesta poate fi eliberat de medicul de familie sau de către un medic de specialitate numai pentru cazurile în care asiguratul a avut biletul de trimitere iniţial eliberat de medicul de familie.

Totodată sunt prevăzute ca excepție urgențele medico-chirurgicale, revenirea la control și o serie de afecțiuni ce nu necesită bilet de trimitere (ex: infarct miocardic, diabetul insipid, schizofrenie, autism, ADHD, boli psihice la copii, etc.).

Verificările au scos la iveală o serie de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni în conformitate cu prevederile legale și contractuale.

”Controlul în cauză a vizat creșterea accesului populației la serviciile medicale în ambulatoriu și reducerea perioadei de așteptare. În cazul Secției de cardiologie s-a constatat faptul că treceau 6 luni din momentul în care pacientul solicita serviciile medicale și până la data în care era programat. Având în vedere că discutăm de o specialitate deficitară am căzut de acord cu reprezentanții unității medicale cu privire la faptul că se impun o serie de măsuri. Referitor la Secția de ginecologie s-a constatat o adresabilitate scăzută. Motivul pentru care pacienții preferă să se prezinte la furnizori privați și să suporte costurile aferente serviciilor, chiar dacă ar putea beneficia gratuit de acestea, naște mari semne de intrebare”, a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr