Otrăvuri foarte periculoase, interzise în agricultura din România, descoperite într-un depozit din Matca

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au făcut cinci percheziții domiciliare pe 23 iunie, într-un dosar penal de trafic de produse sau substanțe toxice, utilizarea oricăror produse de protecția plantelor neautorizate pentru culturi destinate comercializării și neluarea măsurilor de eliminare a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri.

„Perchezițiile au avut loc pe raza comunei Matca, la sediile a două societăți comerciale și domiciliile a trei bărbați, de 34, 36 și 63 de ani, bănuiți de comiterea acestor infracțiuni. Cu ocazia perchezitiilor, a fost găsită cantitatea de 350 de litri de produse pentru protecția plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care persoanele în cauză nu au luat măsura neutralizării”, precizează IPJ Galați.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 1.352 de litri și 400 de kg de produse pentru protecția plantelor, provenind din diferite state ale Uniunii Europene, neautorizate pentru piața din România, toate cu termenul de valabilitate expirat, precum și 8 kg de insecticid (praf) clasificat „foarte toxic” și 13,5 litri de insecticid clasificat „toxic”.

produsele erau folosite pentru tratarea culturilor de legume deși ele nu erau autorizate în România, motivul fiind acela că sunt periculoase pentru om și potențial cancerigene.

La percheziții au participat polițiști criminaliști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr