Cea mai distrusă porțiune din bulevardul George Coșbuc, în plină modernizare. Va arăta cu totul diferit față de acum

Lucrările de modernizare din zona de nord a municipiului Galați continuă în ritm accelerat. După ce s-a reușit finalizarea culoarului nord-sud aferent axei Siderurgiștilor-1Decembrie-Traian Vuia-Centură (ca o alternativă la axa rutieră Falezei-Traian-Bariera Traian) a venit rândul importantului Bulevard George Coșbuc.

Odată cu finalizarea străzii Henri Coandă, se intervine în prezent în continuarea legăturii acesteia cu Bariera Traian, respectiv pe segmentul din bulevardul George Coșbuc cuprins între străzile Henri Coandă și Alexandru Măcelaru, în fapt cea mai distrusă porțiune din amintita arteră rutieră.

„Această arteră importantă a orașului va fi adusă la noi standarde, iar în prezent se lucrează intens la calea de rulare a tramvaielor și la rețele, dar și pentru amenajarea trotuarelor”, spune Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

Practic, zona capătă o nouă față, extrem de modernă (mai ales că terenurile virane din zonă au dispărut grație unor investiții private consistente), iar legătura dintre DN25 și Inelul de Rocadă din Țiglina (iar de aici cu trecerea Bac și zona Spitalului Județean) va deveni foarte facilă. De asemenea, este deschisă calea pentru modernizarea în întregime a bulevardului Coșbuc, care ar deveni a patra cale eficientă de traversare a orașului pe axa sud-nord, alături de axa recent construită Siderurgiștilor-1Decembrie-Traian Vuia-Centură, strada Traian și strada Domnească. La cestea se va adăuga într-un termen rezonabil (maximum 16 luni) și centura orașului, aflată în plin proces de refacere.

Lucrările de modernizare aflate în derulare acum fac parte din unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Galați, bazat pe o investiție cu fonduri europene de peste 100 de milioane de lei. Tot cu fonduri europene au fost modernizate și bulevardul Siderurgiștilor, și strada 1 Decembrie 1918, ce fac parte din același coridor de transport.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr