Detalii despre aeroportul internațional Galați-Brăila, singurul din România specializat în transport de mărfuri

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a anunţat că s-au făcut paşi importanţi pentru realizarea aeroportului Galaţi-Brăila.

„Au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor şi studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internaţional la Galaţi. Această investiţie va ajuta foarte mult la dezvoltarea întregii regiuni. Mai mult, de aeroport vor beneficia cei care locuiesc în zona Galaţi-Brăila, Vrancea şi în localităţile de frontieră din Republica Moldova. Aeroportul va avea dublă funcţiune, de călători şi de transport mărfuri (cargo). De asemenea, se doreşte construirea unei piste de 4.000 de metri, pe care să poată ateriza orice tip de aeronavă. Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud”, a declarat Costel Fotea.

Conform proiectului, aeroportul va fi construit la aproximativ 20 de kilometri de oraşele Galaţi şi Brăila, în comuna Braniştea.

„Pe 24 iunie au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor şi studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internaţional la Galaţi”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

Conducerea Autorităţii de Aeronautică din România a anunţat la sfârşitul lunii mai că a avut discuţii cu reprezentanţii consiliilor judeţene din Galaţi şi Brăila şi va intra în parteneriat pentru construcţia unui aeroport regional. „Vom intra iar în parteneriat pentru construcţia unui aeroport Galaţi-Brăila”, a declarat directorul general, Nicolae Stoica.

MĂDĂLINA DEDIU

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr