Investiție majoră, de 15 milioane de lei, prin PNRR, la Teatrul Dramatic din Galați

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va fi renovat cu fonduri PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), informează Primăria Galați. A fost semnat deja contractul de finanțare în valoare de peste 15 milioane de lei.

Renovarea Teatrului Dramatic va presupune: lucrări de consolidare seismică a clădirii; lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă; lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum; instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice; utilizarea surselor regenerabile de energie; lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare; modernizarea instalațiilor de iluminat; sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Până în acest moment, Primăria municipiului Galați a depus pentru finanțare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de aproximativ 86 milioane euro.

Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (școli, grădinițe, spitale, fostele cinematografe „Țiglina”, „Dacia” și „Flacăra” etc.), şapte #proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic etc.), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidențiale (blocuri de locuințe).

De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru: achiziția a 20 de autobuze electrice; extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de stații de reîncărcare; actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați; construirea de creșe.

S-a obţinut până acum finanțarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galați (769.930 euro) și renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro).

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr