Linia ferată largă, ce leagă Portul Galați de Ucraina, a fost reparată și redeschisă traficului feroviar după 22 de ani

După o intervenție în forță a SNCFR pentru a rezolva situația, linia ferată cu ecartament larg ce leagă Portul Galați de Gara Larga (din apropiere de oraș) cu linia către granița cu Ucraina și Republica Moldova, a fost redeschisă circulației, joi dimineață, după ce timp de 22 de ani zăcut nefolosită și s-a degradat.

Lucrările realizate de CFR Infrastructură în regie proprie au început pe 6 iunie și au fost finalizate cu aproape o lună mai devreme decât termenul estimat, informează Ministerul Transporturilor.

Din acest moment, trenurile de marfă care vin din Ucraina, prin Republica Moldova, pot descărca cerealele direct în Portul Galați, fară a mai avea nevoie de transbordare la frontieră.

Cerealele care vor ajunge astfel rapid în Portul Galați pot fi transferate mult mai eficient pe barje sau pot fi depozitate în silozul din port, care are o capacitate de 25.000 de tone.

Pentru repunerea în funcțiune a acestei linii de cale ferată cu ecartament larg, CFR Infrastructură a executat o serie lucrări specifice:
-înlocuirea a 780 traverse din lemn speciale de 2,80 m
-înlocuirea a 246 de traverse din lemn speciale de pe aparate de cale și pe linia încălecată
-înlocuirea a 5,382 de tone de materialul mărunt de prindere
-completarea prismei cu 385 de tone de piatră spartă
-executarea burajelor tehnologice.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr