Patru traficanți de droguri din Galați, arestați după o amplă acțiune a procurorilor de la Crimă Organizată

Patru persoane din Galați au fost reținute miercuri de procurorii antidrog, sub acuzațiile de trafic de droguri de risc și mare risc. Suspecții au fost prinși în flagrant la București, în timp ce plasau droguri pe piața neagră.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea pentru 24 de ore a patru inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc. Măsura a fost dispusă după ce, la data de 05.07.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați i-au prins în flagrant, în București, pe cei patru inculpați, după ce aceștia au vândut diferite cantități de droguri de risc și de mare risc”, precizează DIICOT Galați.

În cauză, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantitățile de 2.670 comprimate ecstasy, 25 grame resturi comprimate ecstasy, 50 grame de canabis, 50 grame de ciuperci halucinogene, 15 grame de cristale de MDMA și 5 grame de ketamină, precum și suma de 900 de lei.

„S-a reținut faptul că inculpații, pe parcursul anului 2022, au procurat, cumpărat, deținut, transportat, valorificat, intermediat vânzarea și au oferit spre consum către persoane interesate diferite cantități de canabis și comprimate ecstasy”, mai precizează DIICOT.

Miercuri seară, Tribunalului Galați a confirmat propunerea de arestare preventivă a celor patru inculpați. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Articles You Might Like

Share This Article

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr